onsdag 27 juni 2012

Bacon burger with blue-cheese dressing

Härom veckan kom jag hem från jobbet till bästa fredagsmaten: Hamburgare med bacon och blue cheesedressing, pricken över i:et var de stekta päronklyftorna till. En ren smakkavalkad i munnen där salt möter sött och rökt. Blue cheesedressingen var härligt krämig och kunde ätas (läs: åts) med sked och päronen blev ljuvligt mjuka. Som tillbehör räckte en sallad gott och väl. Detta kommer vi att äta hela sommaren!




Baconburgare med blue-cheesedressing och stekta päron
4 portioner

800 g nötfärs
1 fast päron
1 msk olivolja
150 g ädelost
2 dl creme fraiche
½ dl mjölk
1 paket bacon
salt och peppar
4 friscobröd eller hembakat hamburgerbröd

Forma färsen till fyra hamburgare och krydda med salt och peppar. Smula ädelosten och mixa tillsammans med creme fraiche och mjölk till en slät kräm med en stavmixer. Förbered päronen genom att kärna ur det och dela i 8 klyftor och vänd dem i olivolja. Stek baconskivorna knaprigt. Grilla hamburgarna eller stek i stekpanna tills innertemperaturen mäter 70 grader. Stek samtidigt (i en annan panna) päronet så att det får färg. Servera tillsammans med tomat, rödlök, saltgurka och en fräsch sallad.


Har du möjlighet är det helt okej att tillaga allt på grillen, blir nog ännu godare!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar