tisdag 28 februari 2012

Ugnsbakad torsk med kapris och tomat

Detta receptet är lite av en favorit, dels för att det är enkelt att göra och för att det smakar helt ljuvligt. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat.



Ugnsbakad torsk med kapris och tomat
4 portioner
600 g torskfilé
250 g körsbärstomater
3 msk kapris
5 st salladslökar
2 dl matlagningsgrädde
1 msk fiskfond
1 msk fryst hackad persilja
flingsalt
svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg torskfiléerna i en ugnsform. Dela körsbärstomaterna i halvor och hacka salladslöken fint. Strö tomater, kapris och salladlök över fisken. Krydda med flingsalt och peppar. Blanda fiskfonden med grädden och persiljan och ös över fisken. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter, kontrollera så att fisken är genomkokt. Ös gärna fisken efter halva tiden. Servera med haricot verts och kokt ris.


För de små barnen: koka torsk tillsammans med salladslök, haricot verts, morot och tomat tills allt är genomkokt. Krydda med lite fryst persilja. Mixa till lagom konsistens anpassat för ditt barn. Spä med kokvattnet om det behövs. Frys in portionsvis och servera med potatismos.

1 kommentar:

  1. Jag förstår inte att ingen har kommenterat på detta, vill bara säga att det är ett jättegott recept och tack för att du tog dig tid att lägga ut det :).

    SvaraRadera